Львівські синоптики прогнозують нічні заморозки та пожежну небезпеку на найближчі дні

14:01 7 травня 2024 р.

Фото до новини

За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, впродовж 8-10 травня вночі у Львові на поверхні ґрунту можливі заморозки 0-2º.

Водночас до 9 травня по місту збережеться надзвичайна (5-й клас) пожежна небезпека. Мерія закликає містян зважати на прогноз погоди й бути обачними, а також дотримуватись правил пожежної безпеки, пише DailyLviv.com.

Медики нагадують, що у період коливань температури повітря, важливо належно одягатись. Зокрема, рекомендують одягати кілька шарів одягу замість одного теплого светра, адже завжди буде змога зняти один з них, коли стане тепліше. Також варто уникати надто тісного одягу та взуття, бо вони сковують рухи та лише сприяють переохолодженню. А якщо таки змерзли – рухайте руками та пальцями ніг, адже це посилить кровообіг до кінцівок.

У міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони наголошують, що за самовільне спалювання сухої рослинності, що заборонене в Україні, загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн. За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 грн. А у воєнний час такі дії прирівнюють до диверсій, що передбачає кримінальну відповідальність (ув’язнення, строком від 10 до 15 років). Також містянам слід не забувати телефонувати на «102» та «103», коли бачать горіння сухої рослинності та паліїв. 

У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій, прохання повідомляти на «Гарячу лінію» міста за номером 15-80.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів