Німеччина захищатиме країни Балтії від російської агресії - Шольц

10:56 7 травня 2024 р.

Фото до новини

Німеччина сповнена рішучості захищати кожен квадратний сантиметр території НАТО і готова оперативно розгорнути свої сили задля підтримки союзників.

Про це повідомляє Радіо Свобода, пише DailyLviv.com.

«Майже 35 тисяч німецьких солдатів готові швидко надати підтримку нашим союзникам у надзвичайних ситуаціях» , - сказав Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц під час візиту до Латвії 6 травня, повідомляє пресслужба уряду країни.

Шольц зазначив, що Росія прорахувалася: замість того, щоб розділити Європу та послабити НАТО, війна Росії, зміцнила єдність альянсу. Він додав, що «безпека наших балтійських союзників – це наша безпека», а напад на країни Балтії – це напад на Німеччину і «цього не повинно статися».

«Саме тому Німеччина та інші союзники два роки тому вирішили передислокувати додаткові підрозділи в країни Балтії, щоб істотно посилити східний фланг НАТО », – розповів Шольц.

Також, за словами канцлера, Німеччина буде захищати повітряний простір в Естонії і Латвії. Бундесвер також розмістить повну бригаду в Литві.

Під час зустрічі лідери країн обговорили підтримку України, йдеться у повідомленні.

«Німеччина, Латвія, Литва та Естонія сповнені рішучості розширити підтримку України», – сказав Щольц. Крім того, він вважає, що санкційний тиск на Росію необхідно посилити.

6 травня канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідав з робочим візитом Латвію. У столиці Ризі він зустрівся прем’єр-міністеркою Латвії Евікою Сіліньою, лідеркою Литви Інґрідою Шимоніте та очільницею естонського уряду Каєю Каллас.

Раніше новий головнокомандувач збройними силами Фінляндії заявив, що Росія навряд чи перевірить пункт про взаємну оборону НАТО, нападаючи на державу-члена НАТО в найближчі роки, але цілком може продовжити те, що, за його словами, було гібридними атаками, такими як глушіння та втручання у вибори.

Наприкінці минулого року президент Росії владімір путін відкинув ідею нападу на НАТО як нісенітницю, але Кремль також попередив, що конфлікт між росією та НАТО буде неминучим, якщо європейські члени НАТО надішлють війська воювати в Україні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів