Угорщина - за розширення ЄС, але без України

12:40 7 травня 2024 р.

Фото до новини

Окрім Молдови та Західних Балкан, Угорщина хотіла б прискорити процес вступу Грузії, але критикує початок переговорів з Україною.

Серед найважливіших цілей головування Угорщини в Раді ЄС, яке розпочнеться 1 липня, буде прискорення розширення Євросоюзу. Так заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Про це повідомляє Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Однак, тут не йдеться про Україну. Петер Сійярто відзначив дуже добрі темпи підготовки Молдови. У найближчі місяці Угорщина підготує 50 молдовських експертів з питань ЄС, додав Сійярто.

Читайте також: Деякі країни ЄС відмовляться передавати активи РФ на закупівлю зброї для України

Також уряд в Угорщині вже тривалий час наголошує на необхідності розширення ЄС, передусім шляхом приєднання країн Західних Балкан.

Окрім Молдови та Західних Балкан, Угорщина хотіла б прискорити процес вступу Грузії, але критикує початок переговорів з Україною.

«Швидкий вступ України не в інтересах Угорщини чи ЄС, заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у середині грудня.

«Наша позиція чітка: результати країн-кандидатів повинні оцінюватися індивідуально», - зазначив Сійярто в понеділок, 6 травня. За його словами, «результати Молдови не можна пов'язувати з результатами будь-якої іншої країни-кандидата».

У середині грудня 2023 року Європейська рада вирішила розпочати переговори про вступ України та Молдови, а також надати Грузії статус країни-кандидата. У березні Європейська рада вирішила почати переговори з Боснією і Герцеговиною.

Нагадаємо, торік керівництво Європарламенту підтримало переговори про вступ України до ЄС

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів