Міський голова двічі преміював наречену, яка працювала у його підпорядкуванні

11:31 7 травня 2024 р.

Фото до новини

НАЗК склало адмінпротокол та припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Про це інформує НАЗК, пише DailyLviv.com.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) у квітні 2024 року склало адмінпротокол та припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. 

Складено протокол стосовно Старокостянтинівського міського голови Хмельницької області за ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП. Він у жовтні 2023 року видав два розпорядження про преміювання нареченої, яка обіймала посаду начальника загального відділу виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, з якою перебував у позаслужбових стосунках, чим порушив вимоги п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» (далі — Закон).

Також встановлено, що у 2023 році посадовець зареєстрував шлюб із зазначеною працівницею апарату міської ради. За вимогами ст. 27 Закону робота дружини, тобто близької особи, у прямому підпорядкуванні міського голови не допускається. У такому випадку міський голова або підпорядкована йому близька особа мають бути звільнені з посади. З урахуванням викладеного міському голові внесено припис з вимогою усунути відносини прямого підпорядкування, який останнім виконаний не був. 

У зв’язку з невиконанням вимог припису НАЗК розпочало процедуру притягнення міського голови до адміністративної відповідальності за ст. 188-46 КУпАП.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів