Підприємці з Білогорщі повернуть Львову 1,2 млн грн боргу за користування землею

12:31 9 травня 2024 р.

Фото до новини

ТОВ «Швидкий світ» впродовж кількох років користувалося трьома ділянками комунальної землі без дозвільних документів. Підприємці не сплачували оренду та заборгували місту кошти.

Це виявили працівники та юристи департаменту природних ресурсів, будівництва та розвитку громад Львівської міськради та через суд зобов'язали порушників виплатити увесь борг на 1,2 млн грн. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

В управлінні держконтролю за використанням і охороною земель міста розповіли, що торік під час обстеження комунальної землі виявили: «Швидкий світ» незаконно користується одразу кількома ділянками, без належних дозвільних документів. На вулиці Терновій, 4А та 4Б це підприємство використовувало ділянки для обслуговування автостоянки великогабаритних транспортних засобів та нежитлових будівель. А на вулиці Конюшинній, 4 – для обслуговування нежитлових будівель та споруд.

Читайте також: У Львові підприємство захопило міську землю, щоб продавати автівки

Юристи департаменту звернулися в суд щодо ділянок на вул. Терновій і  ТЗОВ «Швидкий світ» добровільно погодилось оплатити кошти у справі. Відтак, бюджет Львівської громади поповнився на понад 78 тисяч гривень – це борг за оренду впродовж за 2020-2023 роки.

Підприємці визнали позовні вимоги і щодо незаконного користування комунальною землею на вулиці Конюшинній. Водночас попросили у суді розтермінувати виплату, щоб не порушувати виробничий процес. Суддя Господарського суду пішов підприємцям назустріч  і 1,2 млн грн ТЗОВ «Швидкий світ» має виплатити місту за 12 місяців, починаючи з травня 2024 року.

Нагадаємо, за захоплення землі у Снопківському парку судитимуть директора підприємства.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів