ЗСУ застосували минулого тижня ATACMS, які США таємно передали

20:04 24 квітня 2024 р.

Фото до новини

США в березні таємно поставили Україні далекобійні ракети ATACMS, а ЗСУ застосували їх проти росіян минулого тижня.

ATACMS використовували для удару по Криму. Про це повідомили Reuters та  Пентагон, які цитує журналістка CNN Наташа Бертранд, пише DailyLviv.com.

Далекобійні ракети були включені в пакет військової допомоги Україні на суму 300 мільйонів доларів, який президент США Джо Байден затвердив 12 березня. Однак невідомо, скільки ракет було передано в тому пакеті допомоги.

Reuters пише, що ракети були вперше застосовані рано вранці 17 квітня по аеродрому в Криму, який знаходився приблизно за 165 км від української лінії фронту.

Зазначається, що використання Росією балістичних ракет дальнього радіуса дії, поставлених Північною Кореєю, проти України в грудні та січні призвело до зміни поглядів у США.

Також одним з чинників зміни поглядів стали атаки Росії на важливу інфраструктуру в Україні. Чиновник на умовах анонімності пояснив, що США попереджали РФ про ці речі, але окупанти не послухалися їх.

Нагадаємо, Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про надання пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів