Укренерго третій день поспіль залучає аварійну допомогу

11:19 24 квітня 2024 р.

Фото до новини

Через спричинений російськими обстрілами дефіцит потужності НЕК "Укренерго" протягом майже усієї доби 24 квітня залучає аварійну допомогу з Європи для підтримки енергосистеми.

Про це повідомляє пресслужба компанії, пише DailyLviv.com.

Зазначається, що у середу на 09:30 рівень споживання на 10% перевищує відповідний показник попереднього дня. Дефіцит електроенергії в енергосистемі наявний протягом всієї доби.

"Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений третій день поспіль залучати аварійну допомогу протягом майже всієї доби з енергосистем європейських країн. Просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. А промисловість - максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення", - наголосили в Укренерго.

Для побутових споживачів обмеження діють протягом доби на Харківщині, продовжують цілодобово діяти обмеження споживання для промислових споживачів на Криворіжжі.

Імпорт електроенергії 24 квітня запланований протягом майже всієї доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 13 764 МВт-год. Експорт не планується.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів