Росія прорахувалася - Шольц

20:38 24 квітня 2024 р.

Фото до новини

Росія прорахувалася, — заявив канцлер Німеччини після зустрічі з британським прем'єр-міністром, який наголосив на ефективності коаліції для допомоги Україні.

Олаф Шольц і Ріші Сунак обговорили 24 квітня в Берліні подальшу підтримку з боку НАТО та Європи, пише DailyLviv.com

Канцлер Німеччини підкреслив, що рішення парламенту США не змінює його рішення щодо «Таурус» — Олаф Шольц усе ще не хоче передавати крилаті ракети великої дальності. Але «Тауруси» є винятком у довгому списку переданої та обіцяної зброї. Тому очільник німецького уряду наголосив на важливості голосування Конгресом США мільярдів доларів для України.

Читайте також: ЗСУ застосували минулого тижня ATACMS, які США таємно передали

«Це рішення свідчить про те, що путін прорахувався, тому що він думав, що Європа, США та інші країни, які їх підтримують, кинуть Україну на поталу. А ми цього не зробимо», — заявив Олаф Шольц, а Ріші Сунак додав, що «у нас є широка коаліція країн, об’єднаних у готовності підтримати Україну. Кожен дає на стіл щось своє, але доповнюємо одне одного, і те, що ми збираємо та жертвуємо, свідчить, що ми сповнені рішучості допомагати, поки це необхідно».

Цього тижня британський прем'єр уже зустрівся з президентом України, генсеком НАТО та прем'єр-міністром Польщі. Він оголосив, серед іншого, про відправлення літаків Tajfun і шістнадцяти тисяч британських солдатів до Польщі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів