ATACMS уже є в Україні

09:07 25 квітня 2024 р.

Фото до новини

Сполучені Штати таємно відправили в Україну ракети великої дальності ATACMS упродовж останніх тижнів, — підтвердив Білий дім.

Про це повідомляє Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Президент Джо Байден прийняв рішення відправити в Україну значну кількість ATACMS із радіусом дії до 300 кілометрів у лютому. Організовувати поставки почали в березні, а в Україну вони таємно прибули цього місяця.

«Ми зробили це після використання росією балістичних ракет із Північної Кореї та російських атак на цивільну інфраструктуру», — сказав Джейк Салліван, радник президента США з національної безпеки. Чиновник пояснив, що раніше США не змогли передати Україні ATACMS без послаблення власної обороноздатності. «Але за лаштунками наш уряд робив усе можливе, щоб збільшити виробництво. Зараз ми маємо велику кількість ATACMS, які сходять з виробничих конвеєрів і потрапляють на американські збройові склади», — пояснив він.

Читайте також: ЗСУ застосували минулого тижня ATACMS, які США таємно передали

Салліван заявив, що Сполучені Штати продовжуватимуть постачати ATACMS в Україну. Він також висловив упевненість, що Україна переможе росію.

За словами офіційних осіб США, українські війська використали таємно відправлені ракети ATACMS для атаки по аеропорту в Криму та російським військам на південному сході України.

Нагадаємо, Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про надання пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів