Американська зброя для України вже в Польщі

09:33 24 квітня 2024 р.

Фото до новини

Високопоставлений представник Білого дому підтвердив Польському радіо, що частина зброї, яка увійде до останнього американського пакета допомоги Києву, вже перебуває на складах у Польщі.

За інформацією Польського радіо, кілька тижнів тому президент Джо Байден доручив Пентагону підготувати постачання зброї для України, розраховуючи, що Конгрес прийме пакет допомоги союзникам США, пише DailyLviv.com 

Зброю відправили, серед іншого, на склади в Польщі. «Частина обладнання підготовлена ​​заздалегідь і найближчими днями прибуде до України», — підтвердив Польському радіо високопоставлений представник Білого дому. Пакет військової допомоги Україні буде оголошено та запущено після того, як президент Джо Байден підпише схвалений Конгресом законопроєкт про підтримку України, Ізраїлю та союзників США в Індо-Тихоокеанському регіоні. Це має відбутися сьогодні.

Речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що новий пакет включатиме, серед іншого, системи ППО, артилерійські ракети та бронетехніку.

Нагадаємо, Сенат США сьогодні, 23 квітня (24 квітня - за Києвом), схвалив законопроєкт про надання допомоги Україні. Тепер документ повинен підписати президент США Джо Байден.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів