У Львові легкоатлетичні естафети виграли «панди» і «білі акули»

12:36 24 квітня 2024 р.

Фото до новини

У Львові визначили переможців і переможниць спортивної шкільної ліги з легкої атлетики 2023/2024.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com. Серед юнаків і дівчат за загальнокомадним результатом найкращими стали учні одного навчального закладу – ліцею № 18.

У цьому навчальному році змагання шкільної ліги з легкої атлетики відбулися вперше. Їх провели серед юнаків та дівчат двох вікових категорій: 6-7 та 8-9 класів. У районному етапі шкільної ліги з цього виду спорту взяли участь більше 1550 учнів.

«Міський етап з легкої атлетики серед дівчат і хлопців, не зважаючи на не дуже сприятливі погодні умови, відбувся дуже масштабно: різні дисципліни, десятки учасників, сотні вболівальників. Емоції дітей, їх відгуки про шкільні ліги нас дуже мотивують розвиватись, ставати ще кращими», – розповів Віталій Коваленко, координатор проєкту Львівських шкільних спортивних ліг.

У міському етапі взяли участь 24 команди – 12 у категорії 6-7 класи та 12 у категорії 8-9 класи.

Команди 6-7 класів змагалися у легкоатлетичній естафеті: кожен учасник естафети подолав 200 метрів. Переможницями цих змагань стали учениці школи № 54 (Панди), а серед хлопців найкращими виявились учні школи № 29 (Білі акули).

Команди 8-9 класі боролися аж у 6 різних дисциплінах: біг на 60, 300 та 600 метрів, стрибки у довжину та у висоту і метання м’яча. Тут команди-переможців обирали за підсумком всіх індивідуальних перемог. Так співпало, що і серед дівчат, і серед хлопців найкращими стали учні ліцею № 18 (Білі лелеки), тому обидва кубки поїхали в один навчальний заклад.

 «Ми дуже задоволені результатом нашої команди, і команди наших хлопців. Ми багато тренувались, розраховували на медалі і раді, що показали гідні результати. Дуже собою пишаємось. Дякуємо тренерам, вчителям, які нас готували, і Збройним силам, завдяки яким такі змагання вдалося провести», – поділилась враженнями Тетяна Корабльова, учениця 9 класу ліцею №18, учасниця змагань з легкої атлетики.

Цікаво, що сьогодні переможців ліги у рідній школі зустріли бурхливими оваціями. Діти організувати символічний «коридор пошани», тож переможці відчули себе справжніми чемпіонами Львова.

«Емоції від цих ліг переповнюють і нас, і вчителів, і учнів. Це дуже важливо, адже залученість школяів до спорту – це, в першу чергу, про їхнє здоров’я і якість їхнього життя. Ми хочемо, щоб наші діти були здоровими, тому робимо все можливе, щоб прививати їм любов до спорту», – наголосив Андрій Закалюк, начальник управління освіти Львівської міської ради.

Довідка

Львівські спортивні шкільні ліги – це спортивні змагання, розроблені відповідно до світового та європейського досвіду таких заходів. Головна мета проєкту – створити атмосферу спортивного свята серед учнів шкіл Львівської міської територіальної громади, а також збільшити кількість школярів, які займаються спортом на постійній основі і ведуть здоровий спосіб життя.

Станом на сьогодні вже відбулись фінальні змаганнях ліг з баскетболу, волейболу і легкої атлетики. Попереду ще фінали з флорболу, черлідингу та футбалу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів