Народна депутатка попереджає про порушення прав громадян України за кордоном

21:18 24 квітня 2024 р.

Фото до новини

Голова комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до ЄС вважає, що Україна може отримати численну низку обґрунтованих позовів до Європейського суду з прав людини, які не зможе виграти.

Про це Іванна Климпуш-Цинцадзе сказала Радіо Свобода, пише DailyLviv.com.

«Такі дії можуть призвести до суттєвого порушення прав громадян України за кордоном»: голова комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе про рішення МЗС обмежити послуги чоловікам мобілізаційного віку.

Вона вважає, що Україна може отримати численну низку обґрунтованих позовів до Європейського суду з прав людини, які не зможе виграти. А також чоловіки масово можливо будуть шукати способи отримати громадянство інших країн, сказала народна депутатка від Європейської Солідарності в коментарі Радіо Свобода

«Коли закон про мобілізацію вступить у силу, то це рішення принаймні буде мати правову основу. Ми можемо з вами там обговорювати, наскільки воно правильне, наскільки знайдена правильна формула, яка мала би заохотити людей повертатися додому чи виконувати свій обов'язок перед державою, а не тільки користуватися правами людини. Це інша дискусія взагалі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів