Начальник ЛОВА повідомив французів, що життя українців менш цінне, ніж ізраїльтян

20:03 15 квітня 2024 р.

Фото до новини

Максим Козицький також розповів гостям з Франції, що на Львівщині від початку повномасштабної війни вдвічі збільшилася кількість людей з порушеннями психіки.

Про це сьогодні повідомив у соціальній мережі начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, пише DailyLviv.com

"Коли Іран атакував Ізраїль ракетами та «шахедами», то їх збивав не лише «Залізний купол». Підключилися американські, британські літаки, винищувачі з Йорданії, - сказав Максим Козицький. - Водночас poсія продовжує щодня атакувати наших мирних жителів, зокрема іранськими «шахедами». Життя українців менш цінне? Є більш важливі і менш важливі країни? Підняв ці риторичні питання під час зустрічі з французькими журналістами й експертами з геополітики. Багато з них вперше прибули в Україну і мені дуже хотілося, щоб вони почули та передали своїй аудиторії те, що нас болить.

Ще один яскравий приклад: завдяки співпраці МОЗ України та Франції, на Львівщину приїжджають пластичні хірурги зі світовими іменами і оперують наших воїнів, які проходять реабілітацію у Superhumans Center. А з іншого боку, українські бізнесмени не можуть дочекатися спеціалістів з Європи, щоб ті встановили обладнання, яке вони закупили, аби потужності працювали, люди мали роботу і ми самі могли відновлювати свою економіку. Часто навіть обладнання нам не продають, мотивуючи це тим, що в Україні – війна та є незахищені ризики.

Розмовляли також про те, що для нас зараз критично важливо розблокувати українсько-польський кордон, адже Львівщина залишається великим логістичним хабом, що ми потребуємо кредитного фінансування і страхування ризиків, а також допомоги у лікуванні та соціалізації людей з порушеннями психіки, кількість яких від початку повномасштабної війни подвоїлася.

Дякую Prism Ukraine та Eastern Circles, що ініціювали цю зустріч".

Читайте такожСвіт спроможний захистити країну, яка не є членом НАТО, - Зеленський

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів