Великодній сніданок з потребуючими у Львові розділив міський голова

14:23 5 травня 2024 р.

Фото до новини

Учасників трапези пригощали традиційними великодніми українськими стравами: паска, яйця, ковбаска, хрін, борщик, узвар, солодощі.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Сьогодні, у день Христового Воскресіння, для потребуючих мешканців Львівської громади приготували святкові сніданки. Людей пригощали у двох локаціях міста: Українському католицькому університеті та філії соціальної роботи з бездомними центру «Джерело». Трапезу з потребуючими у стінах університету розділив міський голова Львова Андрій Садовий.

Великодній сніданок для 150 потребуючих мешканців громади організували управління соціального захисту Львівської мерії спільно з Українським католицьким університетом. Гості куштували традиційні страви українського великоднього столу: паску, яєчка, сир, масло, м’ясні наїдки, тушковану капусту з м’ясом, салат, бурячки з хроном, солодощі та узвар. Передували сніданку спільна молитва та освячення пасок. До слова, паски та солодощі надали місцеві підприємці, за що місто щиро дякує.

Читайте такожЯк у модульному містечку у Львові святкували Великдень (фото)

Також Великодній сніданок організували для півсотні людей, які не мають домівки і користуються послугами філії соціальної роботи з бездомними людьми центру соціальних послуг «Джерело». Тут пригощали усіма традиційними великодніми українськими стравами: паска, яйця, ковбаска, хрін, борщик,  узвар, солодощі та інші наїдки. До організації трапези вже традиційно долучилися релігійні громади Львова, благодійники та підприємці, зокрема, Корпорація добрих справ.

Великодня трапеза у філії соціальної роботи з бездомними людьми відбувається щороку, ще з часу відкриття установи.

«Кожного року маємо традицію розділяти радість Христового Воскресіння з тими, хто потребує любові, тепла і уваги. Такі сніданки організовуємо на Різдво і на Великдень уже багато років поспіль», - каже Олексій Неділя, керівник управління соціального захисту Львівської мерії.

Традиція проведення Великодніх та Різдвяних частувань для потребуючих людей у Львові триває понад 16 років. Святкові столи накривають Львівська міська рада спільно із церквами, релігійними і громадськими організаціями та спільнотами, всіма небайдужими.

Читайте такожЧорноброві паски спекли на Великдень у Львові. Пекарки зламали традицію (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів