Повернувся з Польщі, щоб захищати Україну. Львів прощається з Євгеном Ковпаком

17:20 24 квітня 2024 р.

Фото до новини

У Євгена Ковпака залишилися батьки, дружина та двоє дітей.

У четвер, 25 квітня, Львів попрощається з військовослужбовцем Євгеном Ковпаком, який загинув від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону захисника розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїна у селі Бірки Львівської області (перед похованням також відбудеться прощання у місцевій церкві святих Володимира і Ольги).

Біографічна довідка захисника

Євген Ковпак (31.12.1978-07.04.2024). Уродженець села Бірки Львівської області.

Навчався у середній загальноосвітній школі № 41 міста Львова. Згодом здобув освіту у Львівському національному університеті природокористування. Після завершення навчання проходив військову службу на території Волинської області.

У мирний час працював на швейній фабриці у Львові, а впродовж останнього періоду – в агропромисловому комплексі Республіки Польща. За словами рідних, був надзвичайно доброю і веселою людиною, захоплювався футболом та рибальством.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації повернувся на Батьківщину та вступив до Збройних Сил України. Виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави у складі 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Боровся з окупантами на Харківщині та Донеччині.

У Євгена Ковпака залишилися батьки, дружина та двоє дітей.

Нагадаємо, сьогодні Львівщина попрощалася з чотирма полеглими захисниками.

Читайте також: Петро Буряк, який п'ять разів пережив клінічну смерть і втратив ноги, повіз на фронт генератор

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів