В Україні - 10 тис. гривневих мільйонерів

11:37 1 травня 2024 р.

Фото до новини

Станом на 1 травня українці подали 172 тисячі податкових декларацій, звітувавши про отримання 218,5 млрд грн доходів за 2023 рік.

Про це повідомив  народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише DailyLviv.com.

«Завершена кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік. Станом на 01.05.2024 громадяни подали понад 172 тис. податкових декларацій. У поданих деклараціях задекларовано річний дохід у сумі 218,5 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: 322 мільйонери на Львівщині повідомили про свої доходи

Крім того, сума податкових зобов’язань до сплати в бюджет ПДФО становить 4,8 млрд грн, що на 2,1 млрд грн більше, ніж торік. Розмір визначеного до сплати військового збору становить 0,9 млрд грн, що на 0,4 млрд грн більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

За даними Гетманцева, дохід за рік у понад 1 млн грн задекларували 10,7 тис. українців – на 1,2 тис. більше в порівнянні з минулим роком. Розмір визначеного до сплати ПДФО та військового збору із загальної суми становить понад 1,0 млрд грн.

Читайте також: Багачів примусово повертатимуть з Лазурного узбережжя в Україну. Не всіх

Більш як 120 тис. громадян подали декларації з використанням сервісу ДПС щодо предзаповнення декларації.

Як писав раніше DailyLviv.comмільйонери: політики, олігархи, бізнесмени покидають Україну на своїх літаках.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів